:::: MENU ::::

26 Mayıs 2014 Pazartesi

BAŞARININ SIRRI ÇALIŞMAKTIR 
  İnsanoğlunun başarısı, çalışmakla eş değerdir. Yani çok çalışan çok, az çalışan az başarılı olur. Bu bir prensiptir aslında, genel  anlamda doğru orantıda olması gereken.
  Peki pratikte geçerli midir ?
   İnsan  yapısındaki nitelikler kişiden kişiye değiştiği için her zaman  doğru  orantıda olmayabiliyor. Çalışan ve üreten kesim  alın terinin karşılığını alamadığı    zaman hem haksızlık olur, hem  de   randıman düşer.  Bu konuya daha     geniş bir açıdan baktığımız zaman      bazı milletlerin kısa bir zaman  içerisinde ülkelerini bu bazda  ön    plana çıkarttıklarını görüyoruz. Bir misal vermek   gerekirse, Japon halkı    ve Almanlar… Her iki ülkenin de 2.Dünya  Savaşından sonra büyük hamleler yaptığına tanık olduk. Çok çalışmak  kaydıyla sanayi devi oldular. Diğer  bir taraftan da dünya ticaretine damga   vurdular. Yani kısacası, ekonomik anlamda bağımsızlıklarını kazandılar. Zaten ekonomi her şeyin başında gelir, halk arasında “Paran kadar  konuşursun” derler.
 Bu sebeplerden dolayı Türk Milleti daha da ciddi  çalışmalar yapması lazım. Bunu da yaparken devlet desteğinin maddi  ve manevi olarak şart olması gerekir. Burada en önemlisi planlamadır. Yani milli bir politika ve planlama yapılması lehte çıkar sağlayacaktır. Bu hususta en büyük engel enflasyon olmaktadır. Son yıllarda bunun makul rakamlara çekildiği  bir gerçektir. Bu mücadeleye herkes  katkı yapmalıdır. Paramızın YTL’ ye dönüştürülmesi ve sıfırların atılması ülkemiz için avantajlar sağlamıştır.  

0 yorum:

Yorum Gönder