:::: MENU ::::

27 Mayıs 2014 Salı

İnsanın doğasında hep ileriye bakmak ve güzele koşmak amacı vardır. Her insanın hayali ayrı bir dünyadır ki, bu dünyada tamı tamına hiç kimseninki ile tam olarak örtüşmez diye düşünürüm.
 Dünyanın fani oluşu, insanoğlunu belki mükemmele yöneltmiştir. Bilinçli yaşam  ve dünya nimetlerini en iyi bir şekilde  değerlendirmek, her ferdin de doğal   hakkıdır. Kişiler arasında rekabet veya  yarış her zaman şart olmuş ve de olması gerekir.

  Bu gerçekler dışında,“Ölenle ölünmez” deyimi  çok yerinde söylenmiş ve en acı bir vaka olmasına rağmen, teselliyi bu şekilde aramışızdır. Çünkü, her şeye  rağmen hayat devam edecektir. Bazı acı olayları, yani acı veren hadiseleri gayet  zor kabul edebiliyoruz ama, başka da  çaremiz yoktur. Gerçekleri veya olanları  kabul etmekten başka elimizden hiç bir şey gelmez !..

    Çok sevdiğim, saydığım insan  olarak da mükemmel çizgide bulunan , alçak gönüllü ve hoşgörüsü erişilmez boyutta olan bir ağabeyimin akrabalarından peşi peşine üç muhterem insan ebediyete göçtü. Bu vakayı nedense, bir türlü içine sindiremeyen ve kabullenemeyen değerli büyüğümü teselli etmek ne mümkün. Bir müddet şiirlerinin konusu bu oldu, yazdı, yazdı, yazdı…

  Şair kalbi çok duyarlıdır, belki bundan olsa gerek.

    ”Daha yapacak çok işleri  de vardı” gibi sözler etti.
     Kim işlerini tam  olarak bitirip de göçtü, dedim. ”Sen de haklısın” diyebildi.

  “Bir daha dünyaya gelsem, yapacağımı ben biliyorum” dediler.
   Haklısın (N.Ç.) hocam, ben sizi şimdi iyi anlıyorum galiba, dedim…

    Yaşamak bütün olumsuzluklara rağmen, çok güzel. Hele yarım kalmış işleri varsa kişilerin…, ölmek niye ki ?
Günahkar olmak bize asla yakışmaz, ne haddimize bizim hocam ?

    Mukadderat neyse, razı olmak boyun borcu. Adam olana yarım asır yeter, şu yirmi birinci asırda doğrusu…

   Çok yaşamak işe yarar mı ? Adam gibi yaşamak gerekir: ”Asırlarca koyun gibi yaşamak yerine, yarım asır Aslan gibi yaşamalı insan” diyordu bir tanıdığım.

     Saçma olan bir tarafı var mı? Galiba  doğru söylemiş bu tanıdığım kişi, yani ADAM GİBİ YAŞAMAK ÖNEMLİ !..



Esen kalın.   

0 yorum:

Yorum Gönder