:::: MENU ::::

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Sevgili Vatan gazetesi okuyucuları,

Mustafa Kemal ATATÜRK, yirminci asrın eşsiz, tartışılmaz lideridir. Türk Milleti’nin  kurtarıcısı ve Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin de kurucusu olarak, Türk’ün şanlı tarihinin altın sayfalarına yazılmıştır. Bundan olsa gerek, Batılıların bitmek bilmeyen sinsi düşmanlıkları. Çünkü, Türkün İstiklal Savaşını hazmedemedikleri gibi,  yedi düvel düşmanın mağlup oluşunu içlerine sindiremiyorlar. Başta Balkan yarım adasında ikamet eden Türk yoğunluğu, sonra Kafkas coğrafyasında ve Uzak doğuda soydaşlarımızın mevcudiyeti ortak Türk düşmanlarının korkulu rüyası olmaktadır. Halbuki “Yurtta Barış-Dünyada Barış” şiarıyla Atatürk, dünya milletlerine mesajını net bir şekilde vermiştir.      

   19 Mayıs, önce “Gazi Günü” olarak kutlanmaya başlandı ve 1937 yılından sonra resmi tatil olarak kapsama alındı. Aynı zamanda Yurt düzeyinde Gençlik ve Spor Bayramı olarak resmen kutlanmaya başlandı. Daha sonra 1981 yılında “Atatürk’ü Anma” anlayışı da bu bayramla birlikte işlenmeye karar verildi. Böylece 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı oldu. Türk Milletinin büyük bayramlarından birisidir ve Atatürk’ün gençliğe bir armağanıdır.

  Ancak, Türk Milleti bu  bayramı kutlarken, geçit törenlerinden sonra, Atatürk İlke ve İnkılaplarını bir an bile aklından çıkarmamalıdır. Sinsi güçlerin tuzaklarına dikkat etmelidir. ”Bu milletin iktisadi yabancıların eline bırakılamaz” ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle, Atatürk
 neleri işaret ettiği açık ve seçiktir.

   Son yıllarda, AB uğruna tavizler vermemiz istenmektedir. İşte, Atatürk’ü  şimdi çok daha mükemmel anlamak , Türk Milletinin ve esas Türk gençliğinin olduğu gibi, siyasi liderlerin de biricik görevi olmalıdır diye düşünmekteyim.

   Kurtuluş Savaşında, imkansızı başaran büyük Kumandan Mustafa Kemal, bir çok ecnebi strateji uzmanının dikkatini ve de takdirini kazanmıştır. 19 Mayıs 1919’ dan  bu güne kadar 93 yıl geçmiş olmasına rağmen, hep o tekrarlanan nutuklar dışında, hamleler yapmaktan izole mi edilmişiz? Her ne sebeple olursa olsun, her alanda ilerleme kaydedilemediği zaman, zaman Türk Milletinin aleyhine işliyor demektir. Bu olumsuzlukları, içte ve dışta  olumsuz gelişmelere, ihanetlere  rağmen, Türk Milleti bu savaşta galip  gelecektir. 19 Mayıs, Atatürk’ü  Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilelebet  yaşayacaktır. Onu yıkmaya kimsenin asla ve asla gücü yetmez, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti, TÜRK GENÇLİĞİNE EMANETTİR !

  BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN !
 Sevgili kızlarım Deniz ve Neşe’linin doğum günlerini (19 Mayıs) kutlar, sağlık ve başarılar dilerim
EN GÜZEL GÜNLER SİZİN OLSUN EFENDİM !

Esen kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder