:::: MENU ::::

23 Nisan 2014 Çarşamba

Uzun lafın kısası, 23 Nisan 2013’te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93.yılı kutlamalarında, her şey gözler önüne serilmiştir. Protokoller vatandaşın tepkisine birçok yerde yansıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI protesto edildi. “Bayrak nerede?” diye bağıran vatandaşlar “Mustafa KEMAL’in askerleriyiz” diye slogan attı. Çeşitli kentlerde de resmi törenlere gereken ilgiyi görevlilerin göstermemesi nedeniyle protestolar yaşandı. Mustafa Kemal ATATÜRK dünya devletleri arasında Türk çocuğuna armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda 23 Nisan 1920 yılında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihidir. Bu bayram ilelebet yaşayacaktır, çünkü Türk Milleti bu bayramına sahip çıktığını pratikte göstermiştir.  

   BDP Diyarbakır Millet Vekili Altan TAN zırvaladı ve Türk Milleti’nin Ulusal Egemenliğine  dil uzatıp, kinini kusmuştur. Ben şeriatçıyım diyerek, manevralar yapmıştır. Unutmasın ki, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Türkiye’si TBMM temsilcisi olduğunu. Böylelerine “Nankör “ demek az gelir. Saldırdığı KEMALİST yapı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dünya Türkünün de sevdasıdır. Bu sevda, bazı sinsi iç ve dış düşmanların suratına tokat olacaktır. Türklüğün karakter yapısını Batılı düşmanlar zaten biliyorlar, çünkü Çanakkale ile Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvel düşmanı Mustafa Kemal Paşa, MEHMETÇİK’LE  denize dökmüştür. Fazla lafa gerek yok, tarihe bir baksınlar…

                                             MİLLİ ŞUUR-İRADE-SEBAT ÜÇGENİ                                                                                                                                                                                 
   Hayat dediğimiz ömür, dar, virajlı ve meşakkatli yollardan geçer. Bu yolun yolcusu olan insanoğlu, çocukluk çağından itibaren, önce ailesinde ve sonra eğitim vasıtasıyla bu yolda yürümeye hazırlanır. Yetişme esnasında çevre ve ortam çok etkilidir. Hiç şüphesiz, bu yol tehlikeler ve düşmanlarla da doludur.

   Sen hey genç kardeşim, bu yolda yürürken dikkat etmen en önemli unsur; Milli şuur ve irade ile sebat, seni bir ömür mutlu kılıp, başarıya götürecektir. Yani, saadet denen büyük servetin kapısını mutlaka açacaksın, açmalısın!

   Senin önüne çıkacak engelleri bir bir geçebilmen için yalnız irade ve sebat etmek dışında da, çok çalışmak en büyük hedefin olmalıdır!...Zaten önüne çıkacak olan engeller, senin esas hedefine ulaşmanda etken olacaktır. Düşmanların ise seni asıl hedefinden bertaraf etmek için uğraşacaklardır. İşte burada, unutma ki, başarının en büyük düşmanının tembellik olduğunu!

   Tembellik, disiplinsiz insanı çabuk tavlar, onu yolundan alır. Bunun için belirli planların her zaman olmalıdır. Bu planların, günlük, haftalık, aylık ve yıllık zaman dilimleri için yapılmalı ve harfiyen uygulanmalıdır. Planlarından seni yalnız ve yalnız düşmanların uzaklaştırmak isteyeceklerdir, asla bunu unutma!

   Kötü arkadaştan kendini korumalısın. Onun sinsi planlarına düşmemek için, bir an evvel ondan uzaklaşmalısın. Onun öğütleri seni, kendi yolundan alacaktır. Çünkü o senin başarılı çalışmalarından rahatsız olur, kıskanır. Şarlatanlıkla seni ahlak dışı yollara saptırmak için gece gündüz demeden uğraşacaktır. Tek çaren var, ilişkileri kesmek ve noktalamaktır!

   Dürüstlük ne pahasına olursa olsun, senin biricik servetin olmalıdır. Hiçbir başarı yoktur ki, yalan ve sinsilik üzerine kurulsun. Sahtekarlık ise, insanoğlunun yüz karasıdır. Bencillik de, bir hastalıktır, tedavisi uygarlıktan geçer. Bencil kişinin, canlılar arasında en tehlikeli bir cani olduğunu hiçbir zaman aklından çıkartma!

   Kısaca, düzen üzerine de yalnız birkaç cümle söylememe müsaade edersiniz her halde. Öyleyse şunu belle genç okuyucu kardeşim. Başarıya doğru giden yol, yani muvaffak olmanın şartları arasında, düzen de çok önem taşır. Düzensiz kişinin başarısı pek mümkün değildir. Düzenli kişinin elindedir başarının (muvaffakiyetin) anahtarı!

   Bütün bu mevzuların başında, insanı sevmek ve yaşama candan sarılmak şarttır, sevgili genç kardeşim !..

  Esen kalın.

  

           

  


      

0 yorum:

Yorum Gönder