:::: MENU ::::

10 Haziran 2014 Salı

  Türk Milleti bayramlarını çok ciddiye alır ve bütün inceliklerini yerine getirir. Bazı Balkan ülkelerinde asimilasyon ile  dinleri ve dilleri yok edilmek istenen yüz binlerce Türk ve Müslümanlığı seçmiş bazı kardeş milletler Ay-Yıldız sevdaları ile Türkiye Cumhuriyeti’ni tercih ettiler. Çünkü onların doğal hakkı olan, her nevi dini vecibelerini yerine getirmelerine pis ,şaşkın Hıristiyan menşeli Slavlar engel  oluyordu. Zaten hep Türk-Müslüman düşmanlığı sebebinden dolayı bu bölge  ülkelerinde nice Camii ve tarihi eser yakılıp yıkılmıştır. Bulgarları rahatsız eden husus İslam dininin özelliği olduğu gibi  güzelliğidir de. Birlik ve beraberliğin kalelerini yıkmakla,Türklük korkusunu yenmekti niyetleri. Ama pratikte hiç de öyle olmadı, bir nevi ülkelerini yıkmış oldu bu şaşkınlar. Bu konu üzerine bir misalle yetineceğim. Yalnız Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da Osmanlılar döneminde  yapılan 82 cami ve mescid’ten ayakta  kalan tek camii var. 1566 Yılında Seyfullah Efendi  tarafından yaptırılan bu cami ibadete açıktır.

   Ülkemizde ise her insan hür olup bir ayrı coşku ile dini bayramlarımızı da istediği şekilde kutlayabilmektedir. Bu konuda duyarlı olup bilakis Kurban  bayramlarında daha titiz ve itinalı bir şekilde temizliğe önem vermek gerekir. Bunun dışında da çevremizdeki fakir  kişileri göz ardı etmemek lazımdır. Bu bayramlarımızın en büyük özelliği ve güzelliği paylaşmak ve yardımlaşmaktır.

   Kurban bayramı ile öğrencilerin kış tatili bir araya geldi. Neşeleri sonsuz  çocuklarımızın. Hele karnelerinde kırık not da yoksa ne ala. Ama kırık notu olan öğrenci kardeşlerimiz de dert etmeyip, gelecek dönem için daha şimdiden ciddi  çalışmalara başlamaları lazım. Başarının anahtarı çalışmaktır.

   Aslında bu yazım biraz gecikti sevgili okurlarım, fakat anlatmak istediğim  konular hala geçerlidir. Bu sebeplerden  dolayı yayınlamaya karar verdim. Zaten benim tek amacım sizlere yardımcı olmaktır. İçel EKSPRES  ailesi olarak başka bir amacımız da yok zaten. Bir başka yazıda, başka bir konu ile   buluşmak üzere sevgi ve saygılarımı  sunarım.

Allah yardımcımız olsun.
 Esen kalın.                       



0 yorum:

Yorum Gönder